søndag 25. mars 2012

Rasering, kolonisering - fordriving


Palestinsk landsbysamfunn på Vestbredden med 350 innbyggere i fare for å bli utradert av okkupasjonsmakten Israel.

De israelske okkupasjonsmyndighetene nekter konsekvent å imøtekomme enhver byggesøknad fra palestinere under okkupasjon. Dette rammer også landsbysamfunnet Susiya, sør på Vestbredden. Dermed blir alt som bygges eller oppføres, erklært ulovlig – fra den enkleste inngjerding for husdyrene, til innstallering av solcellepanel. (De får «selvsagt» ikke levert strøm fra makthaverne som har okkupert dem.) Og følgelig: Alt som er oppført «ulovlig», skal rives. 
En av de yngste innbyggerne i Susiya.   

En ekstremistisk sionistisk organisasjon som kaller seg Regavim, har nylig reist sak mot den israelske okkupasjons-administrasjonen via israelsk høyesterett, med krav om at det palestinske lokalsamfunnet i og omkring Susiya snarest blir lagt i grus. Behandling av saken er lovet innen 8. august. Mye tyder på at hele landsbysamfunnet i Susiya innen kort tid vil bli rasert og jorda kolonisert av bosettere. - Hva da med de okkuperte palestinerne som bor der idag? De vil bli fordrevet. Mønsteret er vel kjent fra Israels okkupasjonspolitikk på Vestbredden.

Ved lignende krav fra Regavim tidligere, har israelske myndigheter signalisert at den okkuperte befolkningens eiendommer skal raseres etter følgende prioritering: Øverst på utraderingslista står palestinske eiendommer som okkupanten definerer som beliggende «i nærhet av» jødiske (ulovlige!) bosettinger. «Nærhet» kan i denne sammenheng være et svært tøyelig begrep. Erfaring viser at ethvert palestinsk lokalsamfunn som ligger i synsranden av en bosetting, ikke blir akseptert av kolonistene. 

Dernest kommer eiendommer på såkalt «statsgrunn». (NB! Israel befinner seg på okkupert palestinsk land på Vestbredden). En tredje kategori palestinske eiendommer som er høyt prioritert for å bli rasert og utradert, er de som okkupanten mener ligger for nært Muren de har oppført ulovlig på palestinsk land.

I forbindelse med organisasjonen Regavims krav om utradering av lokalsamfunnet Susiya, har regjeringsadvokaten nå lovet raskere effektuering av raseringsvedtak i de prioriterte områdene. Susiya ligger i så måte utsatt til. Siden bosettere okkuperte palestinsk land i nabolaget i 1983, har den lokale palestinske befolkning vært utsatt for jevnlige angrep i form av blind vold, innskrenking av tilgang til egne beiteområder og rasering av boliger. Den israelske okkupasjonshæren har baser i området, men gir ikke palestinerne beskyttelse – snarere tvert imot; de er selv en del av problemet, i allianse med voldelige bosettere.
Fra Susiya: Okkupasjonssoldater foran - bosettere bak. 

I 2011 opplevde Susiya fire bølger av rasering av hus og eiendom. Nå står hele lokalsamfunnet i fare for å bli fullstendig utradert. Det vil ramme 350 mennesker – 120 av disse er barn. Den beskyttelse de som okkuperte har krav på etter Folkeretten neglisjeres fullstendig av israelske myndigheter.

Israelske menneskerettighets-organisasjoner – som for eksempel Rabbis for Human Rights – har prisverdig nok engasjert seg i saken, til støtte for det palestinske lokalsamfunnet. Det er neppe tilstrekkelig. Sterkere internasjonalt politisk engasjement – f.eks. fra Norge – etterlyses for å gi beskyttelse til sivile under okkupasjon ved å legge press på Israel for å stanse den brutale okkupasjonspolitikken.

14 kommentarer:

  1. Hvorfor det veldige Israels hate? Søk hjelp hos Gud og mennesker, du er totalt feilinnformert og stakkars deg og likesinnede.
    Se her: http://www.janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=isreal-guds-oyensten

    SvarSlett
  2. Jan Kåre Christensen:
    "Feilinformert": Jeg og flere med meg - også israelske jøder - har overnattet i dette landsbysamfunnet, for ved vårt nærvær å forsøke å gi innbyggerne en form for beskyttelse mot ekstremistiske og voldelige bosettere.

    Som troende, burde ditt menneskesyn ligge tettere opp til rabbiner Arik Ascherman (leder i Rabbis for Human Rights) som har engasjert seg for befolkningen i Susiya, enn til den israelske regjering og sekulære maktpolitikere som Benjamin Netanyahu og Avigdor Lieberman.

    SvarSlett
  3. Vær så snill, landet er jødene sitt. Det er totalt feil og misvisende å hevde noe annet, du vet ikke hva du prater om! Israel har en historie som går 4000 år tilbake og de er de eneste som har rettmessig krav på landet. For Palestina-Araberne har sitt eget land og det er Jordan. Hele konflikten er oppkonstruert og iscenesatt av verdens samfunnet med FN i spissen, du er totalt feil informert! Det har ingenting med dagens tilstand og Israels politikk, men med realiteter og fakta. Du holder deg til tankespinn, løgn og fantasi!
    Hele konflikten kunne vært løst veldig fort hvis Hamas og Fatah hadde blitt fjernet. Og Israel hadde fått hele landet som de skulle ha. Og Jordan hadde åpenet sine grenser for alle Arabere og verdens samfunnet hadde sendt pengene som de sender til terroristene hadde Jordan heller fått!
    Se her: http://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=Loosningen-paa-konflikten-i-Israel

    SvarSlett
  4. Takk og lov er det mange israelere/jøder som ikke deler ditt syn, og som tar avstand fra den undertrykkelse og de overgrep som uskyldige mennesker utsettes for daglig under okkupasjon. Om du er like fordømmende overfor disse, kan man bare under seg over.
    Du finner dem i organisasjoner som Machsom Watch, Women in Black, Yesh Din, Israeli Committe Against House Demolitions, New Profile, Another Voice, B’Tselem, Peace Now, Anarchist Against the Wall, Rabbis for Human Rights, Breaking the Silence ………. Mange av (de jødiske) medlemmene i disse organisasjonene reiser hver weekend til Vestbredden for å vise sin solidaritet til rettsløse mennesker under okkupasjon. Samtidig kjemper de en kamp for anstendigheten ved sitt eget samfunn.

    Okkupasjon over lengre tid innebærer frihetsfrarøvelse og undertrykkelse av de okkuperte. Dette er universelt - uavhengig av religion, geografi og politisk farge på regjeringen. De alternative stemmene i Israel ser at som okkupant i tiår etter tiår kommer Israel på fullstendig kollisjonskurs med jødisk moral og etikk, og det korrumperer det israelske samfunnet innenfra. Derfor; okkupasjonen er til stor skade både for det israelsk og det palestinske samfunn.

    SvarSlett
  5. Kjetil Nilsen vi er så grunnleggende uenig at jeg ser det som bortkastet både for min del og din del å ha noen som helst menighetsutveksling. Du mener at Israel er okkupanter, noe som jeg er 110 % uenig i. At det er jøder eller Israelitter som egentlig er det mest rette å kalle dem for. Som deler ditt syn, men det er millioner av andre som deler mitt syn.

    Vi får håpe på ro og noenlunde stabilitet i Israel og Midt-Østen, men helt ro blir det ikke før Jesus kommer og folkene blir ham lydig. Ønsker deg en fin dag, du er sikker en grei mann slik ellers. Men når det gjelder Israel så har du ikke forståelse og innsikt at dypest sett så er konflikten ikke mellom land, folk, kuler og granater. Men en åndelig konflikt da Israel er utvalgt av Gud fremfor alle andre folk, derfor er dypest sett et har imot Israel et hat imot Gud!

    SvarSlett
  6. I vår siviliserte verden krever vi at politiske regimer forholder seg til og respekterer menneskerettighetene, Folkeretten og ulike internasjonale konvensjoner.

    Ingen kan innvilges fripass til å bryte menneskerettighetene ved å hevde at «vår regjering er utvalgt av Gud, så alle våre politiske beslutninger er egentlig tatt av Gud. Vi kan ikke selv stå til ansvar for evt vold og overgrep vi måtte begå».

    Man må gjerne tro på det selv, men kan ikke forvente at resten av verden skal gjøre det, og respondere med å si «Å jasså er det slik? Ja, da kan dere selvfølgelig få gjøre akkurat som dere vil, og behøver ikke respektere internasjonal lov og rett……»

    …. Dette handler om politikk – utformet av mennesker, uten innblanding av noen høyere makter. Man kan ikke skylde fengsling og tortur av mindreårige; etnisk rensing; kollektiv avstraffelse; rasering av hus og eiendom på høyere makter.

    Om okkupasjon: Du sier du er 110% uenig med meg om at Vestbredden er okkupert. Vel - det er nok ikke bare meg du er uenig med; men stort sett resten av verden. Fornektelse av okkupasjonen vil du møte kraftig motbør hos fra f.eks. Michael Ben-Yair. Han var riksadvokat i Israel i 1993-96, og burde vel være juridisk kompetent til å vurdere situasjonen på Vestbredden i lys av Folkeretten. Les for øvrig hans tankevekkende klassiske artikkel The War’s Seventh Day.http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/the-war-s-seventh-day-1.51513

    SvarSlett
  7. Nilsen du skal være en troende? Derfor nevnte jeg at de er utvalgt av Gud derfor er det også en åndelig konflikt. Men selvfølgelig, ingen er fritatt for å gjøre onde gjerninger, om en er utvalgt. Vi står som to motpoler der du er forblindet i ditt hat mot Israel og beundrer terroristene, stakkars deg sier jeg! Ha en fin dag!

    SvarSlett
  8. Jeg forstår at den brutale virkelighet på Vestbredden kan være tungt å bli konfrontert med via min formidling i ord – men om det kan være til trøst: Virkeligheten er enda tyngre å bære for dem som må leve med okkupasjonen hver dag….

    SvarSlett
  9. Nilsen du lever i en stor norsk såpeboble, jeg har skissert hva løsningen er. Det er at disse Araberne som ikke ønsker å bo i Israel og som ikke ønsker å innrette etter hva Israel vil og bestemmer. At de flytter til Jordan og hele verdens samfunnet med FN og Norge i spissen sender ikke en krone til terror orgenasjonene Hamas og Fatah. Men sender heller pengene til Jordan som burde ha åpnet opp grensen for sine Arabiske brødre, takk for meg på denne bloggen!

    SvarSlett
    Svar
    1. Din løsning er det vi andre kaller etnisk rensning....

      Slett
  10. Kanskje Jan Kåre Christensen kunne ta seg tid til et lengre opphold i en palestinsk landsby? Det kunne vært noe, det!

    SvarSlett
  11. Hei Jan Kåre Christensen.
    Er du virkelig en kristen? Hvilket menneskesyn (kristent) bekjenner du deg til? Noen mennesker kan det skaltes og valtes med mens andre, palestinere (også de som bor i Israel) skal ha en annen behandling. Hvordan forklarer du dette? uten å gå omveien om forskjellige bibelsitater? Hvordan kan DU påberope deg å ha den rette fortolkingen av de bibelske tekster, tekster som til en hver tidsepoke har vært unger diskusjon og fortolkning? Jeg bare spør!
    Hilsen EKS.

    SvarSlett
  12. Når jeg leser hva som blir skrevet her i artiklene og på bloggen renner et sitat meg i hu, det får være min avslutning replikk på denne hatefulle bloggen mot det eneste demokratiet i Midt-Østen staten Israel: «Mot dumhet kjemper selv gudene forgjeves», Friedrich von Schiller, 1759-1805 Tysk forfatter

    SvarSlett