søndag 17. august 2014

10.000 demonstrerte for fred i Tel Aviv

10.000 demonstranter (nærmere 2000 flere enn hele medlemsmassen i MIFF - Med Israel For Fred) var samlet på Rabin Square i Tel Aviv lørdag kveld, under slagordet "Legg om kusen - for fred, bort fra krig". 

Tre krav stod sentralt under markeringen: - Opphør av okkupasjonen! Fredsforhandlinger mellom Israel og Hamas! Stans Israels blokade av Gaza!
Sterk fredsmarkering i Tel Aviv lørdag 16.  august 2014
samlet 10.000 mennesker. (Foto: Activestills.com)

Blant talerne var Knessetmedlem Zehava Gal'on fra partiet Meretz som uttrykte at hennes parti var imot militæroperasjonene i Gaza.

Hun kritiserte samtidig Netanyahu-regjeringen for ikke å ha kommet enhetsregjeringen mellom Fatah og Hamas i møte, fremfor å velge å gå til krig.

Til stor applaus blant de frammøtte, uttrykte Knesset-medlem Mohammad Barakeh, fra partiet Hadash, på hebraisk og arabisk: “Vi bygger partnerskap mot okkupasjonen for et fritt Palestina. Vi er her for en to-statsløsning, for at folk i Gaza og i det sørlige Israel skal få leve sine liv og ha en fremtid."

Den kjente israelske forfatter David Grossman deltok også på demonstrasjonen, med følgende budskap: "Vi i Israel vil ikke være i stand til å trekke pusten dypt så lenge mennesker i Gaza opplever å bli kvalt. Vi vil alltid være naboer med menneskene i Gaza. Vi må leve sammen.

Fra Sderot - den utsatte israelske grensebyen til Gaza - deltok Naomi Tzion. Hun minnet forsamlingen om at mange av innbyggerne i Gaza nå opplevede å bli flyktninger for andre og tredje gang, og at Gaza er det største fengsel i verden

Lørdagens demonstrasjon i Tel Aviv ble fra organisatorenes side avholdt for å sende et klart budskap til Israels politiske ledere:

"En ny omgang med krigshandlinger kan forhindres. Nei til fortsatt krig - vi må få en politisk løsning! Etter en vond måned med krig og død bak oss, og med oppvigleri og hat som river det israelske samfunn i stykker, må vi stå opp og demonstrere for fred og for demokrati."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar