torsdag 10. desember 2020

31 ord

 

31 ord. Så mye plass har NRK funnet å kunne vie drapet på 13-åringen som ble skutt og drept av israelske okkupasjonssoldater fredag 4. desember: 31 ord, på en åpenbar krigsforbrytelse - eller eksempel på israelsk statsterror. 

"En palestinsk 13-åring ble fredag drept i sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på den okkuperte Vestbredden, melder AFP. Tenåringen ble skutt i magen og døde seinere av skadene, opplyser det palestinske helsedepartementet."

Gutten ble skutt i magen med en 10/22 Ruger Rifle med kikkertsikte, av en israelsk soldat - forøvrig på guttungens bursdag. 

Han er ikke den eneste mindreårige fra sin landsby som har lidd denne skjebnen. Februar 2018 ble 16 årige Laith Abu Naim drept. Skutt i hodet. 

Foto: Institute for Middle East Understanding.
NRKs nyhetsoppslag vil tilsynelatende vi skal tro at den forsvarsløse og ubevæpnede 13-åringen er navnløs - men han hadde et navn: Ali Ayman Saleh Abu Aliya.

Kanskje skyldes den sparsomme omtalen av drapet på Ali at israelske krenkelser av internasjonal lov og rett er blitt ren rutine. 

Ali ble det femte mindreårige drapsofferet i år. I oktober ble 16-årige Amer Abdel-Rahim Snobar slått fordervet av soldater. Dødsårsak: kvelning. Han fikk så vidt jeg kan se ikke en gang 31 ord.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar