søndag 21. august 2011

Israelsk statsterror

Her brekker en av soldatene Yousefs høyre arm.
I går brakk israelske soldater armen på Yousef Abu Maria – nok en gang. Det var den tredje gangen dette året. 

Det meldes om flere brutale episoder og provokasjoner fra den israelske hæren og bosettere på Vestbredden i det siste. Sannsynligvis henger dette sammen med den varslede FN-resolusjonen om erklæringen av en selvstendig palestinsk stat, og første skritt på veien mot slutten av okkupasjonen.

En desperat israelsk regjering forsøker åpenbart å provosere fram et palestinsk opprør, og slik håpe å få stanset FN-prosessen i det kaos den selv har framprovosert.

Lørdag 20. august hadde innbyggere i byen Beit Ummar litt nord for Hebron, samlet seg til den ukentlige fredelige demonstrasjonen mot den ulovlige bosettingen Karmei Zur. Israelske og internasjonale fredsaktivister deltok også.

Demonstrantene ble som vanlig møtt av soldater. Men for første gang nøyde de seg ikke bare med lydgranater og tåregass – de skjøt de med skarp ammunisjon og opptrådte ekstremt voldelig. Fem av demonstrantene ble arrestert – deriblant Yousef Abu Maria (36). Han er et sentralt medlem i Beit Ummar Popular Committee og Palestine Solidarity Project som arrangerer lørdagsdemonstrasjonene.

Soldatene kastet Yousef i bakken, holdt han i fast grep ....... så knakk de armen hans. Det var for tredje gang dette året. Som den lederskikkelse han er, blinker okkupasjonsmakten seg gjerne ut Yousef ved demonstrasjoner.

Senest ved demonstrasjonen lørdag 2. juli ble han arrestert og overlatt til israelsk Border Police. Med hendene sammenbundet med plaststrips var han forsvarsløs. Så kunne de starte å banke han opp. Brutalt. Etter noen timer ble han dumpet av israelske statstorturister i en veigrøft i Beit Ummar, påført store skader.
Nå har Yousef fått gjennomgå igjen.        

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar