mandag 22. august 2011

Israelsk statsterror II

Med 10 skudd likviderte israelske soldater en psykisk utviklingshemmet gutt i Gaza sist uke.

Sa'd Abdul Rahim Mahmoud al-Majdalwai ble bare 17 år gammel. Tirsdag 16. august - ved 18 tiden - befant han seg 400 meter fra grensegjerdet til Israel, i nærheten av flyktningleiren al-Nussairat, hvor han bodde med sine foreldre.

Den israelske hæren bestemte der og da at 400 meter var for nært grensegjerdet. Skarpskytterne rettet kikkertsiktet mot Sa'ds hode. Så skjøt de. Skjøt for å drepe – en usedvanlig gutt i vanlige sivile klær, 400 meter inne på Gaza-stripen.

Etter halvannen time fikk helsepersonell forsikring fra den israelske hæren at de kunne hente Sa'd, uten fare for at de selv ville bli skutt og drept. På al-Aqsa Martyrs Hospital ble han undersøkt nærmere. Der ble det konstatert at skarpskytterne traff med 10 skudd – de fleste i hodet.

Sa’ds foreldre opplyser til menneskerettighetsorganisasjonen Palestinian Centre for Human Rights at sønnen var psykisk utviklingshemmet.

Israelske myndigheters likvidering av Sa'd, representerer brudd på den 4. Genevekonvensjon, artikkel 147, som bl.a. omhandler forsettelig drap. Enda en krigsforbrytelse. Hendelsen illustrerer israelske okkupasjonsmyndigheters totale mangel på respekt for sivile palestineres liv.

Ifølge den 4. Genevekonvensjons artikkel 146, forplikter partene seg til å straffeforfølge brudd på de grove forhold som er listet opp i artikkel 147.
Men kjenner vi verden rett, går den israelske regjering fri for straff - også denne gang.

4 kommentarer:

  1. Kjetil; så bra at du fortsetter å fortelle også etter hjemkomst! Tida går veldig fort her nede, snart bare en måned igjen av mitt opphold..
    Takk for at du deler historiene med oss!
    :)eva

    SvarSlett
  2. Selv takk Eva - og lykke til med resten av oppholdet! Den siste måneden kan nok bli ekstra spennende, med ganske sikkert mye skittent spill for å prøve å stikke kjepper i hjulene for FN-resolusjonen. Stå på!
    :)Kjetil

    SvarSlett
  3. Hei Kjetil. Jeg følger med på bloggene dine, også etter at du er kommet heim. Ære være deg som har ork til å stå på i disse sørgelige tider. De ti skuddene i hodet til puh som du skriver om vekker sterk avsky. Hvor lenge kan verdenssamfunnet tolerere Israels fremferd?
    Hilsen IM

    SvarSlett
  4. Hei IM.
    Jo - enig det vekker avsky. Det er dessverre for mange slike brutale overgrep, der altså en regjering som vil betegne seg som demokratisk står ansvarlig. Ofrene - de som sitter tilbake - kan lite gjøre. De er rettsløse. Palestinerne har heller fortsatt ingen egen stat og har derfor ikke anledning til å reise anklage om krigsforbrytelser i de rette internasjonale fora.

    Kjetil

    SvarSlett