torsdag 4. august 2011

22.07: Palestinsk solidaritet med Norge

Den ukentlige demonstrasjonen i byen Beit Ummar mot israelsk okkupasjon, ble sist lørdag gjort til en solidaritetmarkering med ofrene i Norge.

Lørdag 30. juli på Vestbredden: Solidaritet med Norge og
ofrene for terrorangrepene i Oslo og på Utøya.  
Det er slett ikke uvanlig at det demonstreres i Beit Ummar – en by på ca 17. 000 innbyggere litt nord for Hebron. Men lørdag 30. juli var spesiell. Da kunne man se demonstranter som bar norske flagg, side om side med det palestinske. 

Demonstrasjonen var som vanlig lagt til området nær den illegale bosettingen Karmei Zur. Men  denne lørdagen var den viet kamp mot all terrorisme og i solidaritet med Norge etter massakrene på Utøya og i Oslo. 

Blant demonstrantene lørdag 30. juli var det både palestinske, israelske og internasjonale aktivister. Med ballonger og plakater marsjerte de opp mot den ulovlige bosettingen som er etablert på jordeiendommer til flere palestinske familier hjemmehørende i Beit Ummar.

Som for alle ulovlige bosettinger på den okkuperte Vestbredden er også Karmei Zur under konstant militær bevoktning av den israelske hæren. Da demonstrantene nærmet seg bosettingen, ble de som vanlig møtt av tungt bevæpnete israelske soldater - men de ble ikke beskutt denne lørdagen.

Demonstrasjonen ble avsluttet med at det ble holdt appeller med oppfordring om å stå opp mot all form for terrorisme og undertrykkelse, uansett hvor. I forbindelse med omtalen av tragedien i Norge, ble det minnet om 17 årige Yousef Ikhlyl som helt uprovosert ble skutt og drept av bosettere i januar, mens han arbeidet på familiens jordeiendom i nærheten. Han ble offer for den samme type intoleranse og rasisme som drev gjerningsmannen til å ta så mange ungdommers liv på Utøya.

2 kommentarer:

  1. Så...det finnes det rester av anstendighet i den israelske hær? Et angrep på demonstrantene ville vel være politisk ukorrekt i denne situasjonen, og vekket avsky mot israelerne fra verdenssamfunnet. Hilsen IM

    SvarSlett
  2. Hei IM
    Jo det ville tatt seg dårlig ut med knyttneve-politikk denne lørdagen.

    Hilsen Kjetil

    SvarSlett