søndag 2. desember 2012

Okkupanten vil vandalisere Oljeberget

Israels regjering har funnet ut at landet trenger et nytt militærakademi. Hvor er det mer naturlig å legge det enn …... nettopp; på toppen av Oljeberget.
Motiv fra Oljeberget, med utsyn mot Gamlebyen i Jerusalem.
Bildet skal være er tatt tidlig på 1920-tallet.  
Det var i midten av oktober de vanvittige byggeplanene ble kjent. Innenriksdepartementet og Jerusalems Regional Planning Committee annonserte da sin beslutning om å «beleire» Oljeberget.

Riktignok med stor respekt for byråkratiske byggeforskrifter, ble det samtidig opplyst at eventuelle innsigelser mot vandaliseringen måtte meldes innen 60 dager – det vil si medio desember.
Det er intet diskret, beskjedent bygg okkupasjonsmakten har til hensikt å reise på Oljeberget, nær den palestinske bydelen A-Suwane og den illegale bosettingen Beit Orot: Gigantanlegget er prosjektert med en bygningsmasse på tilsammen 41.480 m². Inngrepene vil derfor bli meget omfattende, både over og under jorda - bl.a. vil enkelte av byggene ha 5 etasjer under bakken.
Det planlagte militærakademiet skal fungere som opplæringssenter for høyere offiserer i hæren og i sikkerhetstjenesten. Myndighetene vil nå ha omverden til å tro at toppen av Oljeberget er det mest egnede (og naturlige?) sted å legge denne aktiviteten.

Oljeberget har sin spesielle betydning, ikke bare innen kristendommen, men også innen islam. I tillegg finnes her en jødisk kirkegård som kan spores 3000 år tilbake i tid – visstnok verdens eldste. Det omfattende inngrepet som byggingen av militærakademiet innebærer, har derfor provosert mange, på tvers av religiøse skillelinjer.

Realiseringen av prosjektet vil dessuten innebære nok et brudd på Folkeretten fra israelske myndigheters side, ettersom Oljeberget ligger på okkupert område – i dette tilfellet i det ulovlig annekterte Øst-Jerusalem.

Se Peace Now
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar