fredag 29. mars 2013

Korsfest, korsfest!

Langfredag 2013
Under okkupasjon: En av de kjente palestinske fredsaktivistene i Hebron, ble for en tid siden «korsfestet» av israelske soldater.


Badia Dwaik - trakassert og forsøkt ydmyket ved "kors-
festing" av israelske soldater i Hebron. 
Badia Dwaik er en av stadig flere fredsaktivister som – inspirert av de amerikanske borgerrettighets- forkjemperne - tar i bruk kreative ikke-voldelige motstandsmetoder i kampen mot okkupasjonsmakten.
En ny taktikk, som israelske myndigheter ikke helt vet hvordan de skal forholde seg til. Voldelig motstand er på mange måter enklere å håndtere for en okkupasjonsmakt.

Vold møtes med vold – det er lettere å vinne forståelse for internasjonalt.  Å bruke militære maktmidler mot ikke-voldsmotstandere, derimot….  De er «farlige» og kan mobilisere folkelig motstand.

Badia Dwaik og hans medaktivister er derfor brysomme for okkupanten, og svært utsatt for trakassering og meningsløse arrestasjoner. Under Obamas besøk til Israel nylig, arrangerte Dwaik og andre fredsaktivister en fredelig demonstrasjon i Hebron. De hadde pappmasker i ansiktet, med avbilding av Obama og Luther King.
"I have a dream" - Hebron, under okkupasjon. Photo: Maan   
"Vi ville illustrere at Obama, kan takke personer som Martin Luther King for friheten han nyter i dag, sa Issa Amro, koordinator i Youth Against Settlements, og kollega av Dwaik. "Vi protesterer mot USAs ensidige støtte til Israel, til tross for den praksis de fører som okkupasjonsmakt."

Demonstrasjoner er «selvfølgelig» ikke tillatt av den israelske okkupasjonsmakten, så Issa Amro, Badia Dwaik og 8 andre fredsaktivister ble arrestert samme dag som Obama ankom Israel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar