onsdag 2. mars 2011

"Eneste demokrati i Midt-Østen" ..........

JERUSALEM, 2. mars
I går stormet israelsk politi og sikkerhetsagenter inn på hotellet jeg og andre EAPPI ledsagere har bodd på i noen dager. Årsak: Konferanse om palestinernes rettigheter erklært forbudt.    
Palestinere på Vestbredden lever i en hverdag preget
av forbud, påbud, uforutsigbare regler og kontroll 
Konferansen som var planlagt holdt på Capitol Hotel i Øst Jerusalem, skulle ha fokus på palestinernes rettigheter i Jerusalem:  ”Defending Palestinian Rights in Jerusalem”.     
Arrangementet var tydeligvis vel kjent av sikkerhetspolitiet på forhånd. Væpnet politi og såkalt border police dukket nemlig opp i hotell-lobbyen like før konferansen skulle begynne, og hindret frammøtte fra å delta. Samtidig fikk hotell-administrasjonen, ifølge nyhetsbyrået Ma’an News, overrakt en erklæring fra departementet for intern sikkerhet, der det het at konferansen var forbudt avholdt av ”sikkerhetsmessige grunner”     

Konferansen var ment for palestinske myndigheter, ledere for ideelle og private organisasjoner og politikere. På dagsorden stod blant annet spørsmålet om hvordan man kunne beskytte palestinske innbyggere i bydelen Silwan mot tvangsflytting og husriving, planlagt foretatt av israelske myndigheter.
Leder for koalisjonen til forsvar av palestinernes rettigheter i Jerusalem, Zakariyya Udah, opplyste til Ma’an News at politiet beslagla ID-kortene til alle de frammøtte, før de så informerte hotellet at det var nedlagt forbud mot å avholde konferansen.   

1 kommentar:

  1. hei Kjetil - VM gull i Kollen blekner mot det du forteller fra Hebron og fra Jerusalem. Lykke til.

    SvarSlett